tiistai 11. syyskuuta 2012

9. Livestream - kouluratsukko, part II & III

Sain nyt tuon kouluratsukko-kuvan valmiiksi ja vaiheet on melkein kaikki nähtävillä livestreamissa. Tein vielä kaksi lisäosaa tuonne livestreamiin ja linkkaan ne myös tähän alle.

Ensimmäisessä videossa jatkoin siitä mihin jäin ensimmäisen videon jälkeen. Eli viimeistelin varusteet ja ratsastajan. Yritin silloin jo samalla kertoa välivaiheista yms, mutta ääni ei kuulunut :/
Tänään yritin sitten saada tuon äänen kuuluviin ja onnistuin! Eli toisessa videossa onkin sitten selitystä mukana.


Watch live streaming video from nnicaa at livestream.com

Watch live streaming video from nnicaa at livestream.com


Välissä on epämääräistä rävellystä, mutta älkää säikähtäkö. Ääni kuuluu vähän huonosti, kun jostain syystä tietokoneen mikrofoni pitää ihmeellistä ääntä.. mutta toivottavasti saatte selvää.

Tässä nyt on melkein kokonaisuudessaan yhden piirroksen kaikki vaiheet. Eli puuttuu nyt ne linet vaan. Vaikkakin tuossa vikassa videossa näytän kaikki luonnoslayerit yms. lineistä, joten sieltä voi ne katsoa.

Myöhemmin teen sitten yksityiskohtaisempia tutoriaaleja, selittäen välivaiheita yms. auki :) Ehdotuksia saa laittaa, että mistä teen niitä tutoja! mm. Pentoolista varmaan teen ainakin, mutta muitakin mahtuu.

Ja sitten valmis versio tästä koulukuvasta. En ole vielä rajannut sitä oikeaan muotoon.


Tällä kertaa videot saavat puhua enemmän, joten en kirjoita hirveästi.

- nica

9 kommenttia:

 1. Ois kiva jos tekisit postauksen missä kertoisit vähä ittestäs! Ois kiva tietää kuka sielä ruudun toidella puolella on!:D

  Ois kans kiva et tekisin tuton siitä et ku piirtää eka harmaalla ni miten siihen saa ne värit (unohin oikeen nimityksen)

  Sit vielä vähän kommenttia tosta kuvasta. Mun silmään toi hevosen häntä näyttää tosi pitkältä. Ku miettii vaikka, että se pysähtyisi ja häntä laskeutuisi paikalleen niin sehän laahais maata? :D Muuten kuva on tosi makee! Ja näit videoit on kiva katella varsinki nyt ku on sun omiaki höpötyksiä mukana!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoaan jos joskus kertoilen vähän enemmän itsestäni :)

   Joo, sellaisen videtuton voisi tehdä, missä käyn sitä väritysvaihetta läpi :) Voisi olla ihan hyödyllinen.

   Hyvä pointti tuo häntä! En tajunnut itse :D Muokkaan sen heti :)

   Poista
 2. Vitsi oon kateellinen sulle, kun sä osaat piirtää noin hyvin! :o Jos joskus haluisit tehä jotain "tilaustöitä", voisit vaikka musta ja mun kisashettiksestä kuvan!:D vinkvink! :DD http://soilajavallu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Tilareita teen joo.. mutta nyt niitä on aika monta jonossa.

   Poista
 3. Tosi kivasti piirrät!
  Pari kysymystä olis:
  - Miten piirrät noi lopulliset linet? Siis piirrätkö ne jollain erillisellä työkalulla vai ihan vaan kynällä piirrät.. Jos kynällä niin kerro temppusi, miten saat niistä noin siistit ja tarkat ;__;

  - Kun värität grayscalella, niin miks et käytä valojen tekemiseen dodge toolia vaan brush toolia?

  Kiiitos jos jaksat vastailla! Blogias on tosi muksa seurailla kun itekkin piirrän paljon (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä :)

   Lopulliset linet piirrän siihen kakkos tai kolmos suttulinen päälle pienellä (kuvan koosta riippuen) 2-4px kokoisella brushilla. Zoomaan lähelle, jotta saan tarpeeksi tarkkaa viivaa. Lisäksi yritän piirtää 'pitkillä' viivoilla, jotta viiva olisi mahdollisimman yhteinäistä ja siistiä. Jos viiva ei onnistu, niin sen voi pyyhkiä pois ja tehdä uudelleen.
   Selitinkö tarpeeksi hyvin? :D Vähän vaikea selittää, mutta tuolta livestream-sivultani löytyy pv-tamma-video, jossa näkyy alusta asti miten hahmottelen kuvan ja piirrän linet.

   Greyscalella värittäessä käytän harvoin dodgea, koska jos kohta mihin valoa haluaisi laittaa on tumma (tosi tumman harmaa tai musta), niin dodgella pitää todella pitkään siihen päälle maalata, että siitä tulee vaaleata. Helpompi on siis brushilla tehdä. Joskus käytin sitä, mutta se ei vain toiminut, joten siirryin käyttämään brushia.
   Nyt en ole pitkään aikaan tuohon dodgeen koskenut, voihan se olla että se olisikin ihan käytettävissä... pitää kokeilla joskus uudelleen :)

   Poista
  2. Oorrait, itekkin piirrän linet noin, mutta en vaan saa niistä sellasia hyviä ja sen takia en jätäkkään linejä lopulliseen työhön.. Noh, kaipa sitä pitää vaan harjotella lisää! :D

   Joo.. Toi dodge on kyllä tossa huono kieltämättä, mut jotenkin muuten se tuntuu kätevämmältä kuin tuo brush. Ehkäpä mie voisin kokeilla kans tota brushia ja kattoo et millanen se on käyttää.

   Mutta kiitos paljon vastauksista! Taas tiedän vähän enemmän (:

   Poista
  3. Joo, ehkä se on totuttelukysymys että tykkääkö jättää linet näkyviin vai ei.. Joskus joku kysyi että miksi jätät linet aina näkyviin kuviin, kun niistä tulee huolimattoman näköisiä ja viimeistelemättömän näköisiä. Vastasin sitten vaan, että on miun tyyli :)

   Dodge toimii joskus :) Tiedän kyllä greyscalea käyttäviä piirtäjiä, jotka käyttävät dodgea tehdessään greyscaleja :)

   Poista
  4. No joo totta. Joihinkin kuviin vaan sopii älyttömän hyvin se, että on linet jätetty näkyviin (:

   Poista