keskiviikko 12. syyskuuta 2012

10. Kehityskertomuksia

Tein tällaiset kuvakollaasit piirrustuksistani eri vuosilta. Ne on laitettu vähän kategorioittain esille, että on helpompi katsoa miten joku asia on kehittynyt vuosien varrella. Valitettavasti suurin osa (kaikki?) taitaa olla digipiirrustuksia, kun en ole kerennyt skannailla noita valmiita käsinpiirrettyjä kuvia niin montaa.
Käsin piirretyistä löytyy kuitenkin vanhempiakin töitä, sillä käsin piirrustelin jo ennen kuin sain ensimmäisen piirtopöytäni. Sen jälkeen kuvia on tullut kuitenkin huomattavasti enemmän ja niitä on siis vuoden 2008-jälkeen tallella enemmän kuin ennen vuotta 2008.
Ja näistä puuttuu ihan uusimmat kuvat joita olen saanut valmiiksi.
Toivottavasti muutos näkyy niin hevosten/ihmisten anatomiassa kuin väritystaidoissakin!


Estekuvissa olen itse erittäin tyytyväinen muutokseen mikä on tapahtunut. Olen onnistunut piirtämään muutaman todella kivan kuvan (mm. hopeanmusta ori, vasen reuna) joilla olen mm. pärjännyt piirrustuskilpailuissakin :) Lisäksi ajan myötä olen ruennut piirtämään kuviin taustoja ja taustojen piirtämisessäkin on tapahtunut kehitystä.
Ihmisten asennot ja mittasuhteet kuvissa ovat huomattavasti parempia ja olen kertakaikkiaan rakastunut pieniin yksityiskohtiin hevosten varusteissa!
 Linejä löysin tiedostoista vain muutamia. Linet ovat siis tavallaan keskeneräisiä kuvia, joita en ole jaksanut tai halunnut värittää. Linet laitoin tähän esimerkkinä, koska niistä näkee että viivoista on tullut huomattavasti siistimpiä ja yhtenäisempiä, sekä olen pystynyt kiinnittämään huomiotani pienempiinkin yksityiskohtiin kuin aiemmin.
Koulukuvissa taas kehitystä on tapahtunut hevosen rakenteessa, ihmisessä, varusteissa ja taustassa. Koulukuvia olen kuitenkin piirtänyt todella vähän ja nämä ovatkin niitä melkein ainoita joita tiedostoistani löysin. Tietenkin keskeneräisiä luonnoksia löytyy, mutta ne eivät ole julkaisukelpoisia.Ihmiset ovat olleen minulle jo pitkään eräänlainen 'haaste'. Haluan oppia piirtämään ihmisiä ja saada ihmisistä vielä ihmisen näköisiäkin! Olen tuijottanut monia tutoriaaleja ja mallikuvia ja luonnostellut satoja kasvoja paperille ja tietokoneen näytölle, mutta vain harva niistä onnistuu tarpeeksi hyvin. Tarvitsen siis lisää harjoitusta.
Nytkin ihmiset ovat sarjakuvamaisia ja niissä on linet. Toivon, että pystyn jossain vaiheessa maalaamaan aidon näköisiä, realistisia ihmisiä.


Hevosten pääkuvien kehityskaareen olen tytyväinen. Aloitin piirtämisen 'todenteolla' n. vuonna 2005, miltä ajalta tuo ensimmäinen kuva on. Siinäpä sitten näette lähtötilanteen. Tuossakin kuvassa minulla on ollut mallikuva, mutta eihän se mallikuvan hevoselta edes näytä. Kehitystä on tapahtunut anatomiassa ja värityksessä. Uusin kuva olisi nyt vasta piirtämäni cremello puoliverinen, jonka piirsin ilman linejä ja se oli ensimmäisiä 'realistisia' hevospiirroksiani. Ilman linejä olen kuitenkin piirtänyt aiemminkin mm. toinen cremello puoliverinen vuodelta 2010 on ilman linejä piirretty, sekä voikko ori alareunassa vasemmalla sekä seuraava ruunikko tamma. Molemmissa on ollut alla kuitenkin tarkat lyijykynäpiirrokset.Rakennekuvia välttelin pitkään. En löydä tiedostoista moniakaan vuonna 2010 julkaisemiani rakennepiirroksia, koska koin rakennepiirrosten piirtämisen tylsäksi ja koin olevani huono siinä. En saanut mittasuhteita oikein, eikä kuvistani ollut kellään mitään hyvää sanottavaa. Kun rakennekuvatilareita kysyttiin, niin sanoin piirtäväni, mutta en luvannut muotovaliohevosta. Aloitin kuitenkin harjoittelemaan rakennekuvien piirtämistä vuoden 2011 lopulla, ja nyt se tuntuu jo luonnistuvan entistä paremmin. Suurin osa kuvista on lyikkäriversioita, jotka skannaan ja piirrän siihen sitten koneella päälle. Siinä saa vielä muokattua kuvaa haluamaansa suuntaan.
Ennen kuin omistin piirtopöydän, niin piirsin muutamia kuvia ihan tietokoneen hiirellä. Ne olivat kulmikkaita ja todella hassun näköisiä! Niistäkin muutama esimerkki tuossa rakennekuvien kuvakollaasissa.

Voisin jossain aiheessa etsiä niitä käsinpiirrettyjä töitäkin, skannailla niitä ja laitella sitten näytille :)

- nica

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, näkee selkeästi miten paljon kehitystä on tapahtunut! Mulle tullaan usein kommentoimaan että "voi kun osaisin itekki piirtää" "miten sä osaat" ja aina saan vastailla, että harjoitusta, harjoitusta, harjoitusta. :D Pitäisi kai itsekin esitellä jotain muutaman viime vuoden aikaisia töitä, koska tämä on tavallaan tosi hyödyllinen postaus: jotkut sanoo, että masentaa nähdä hyviä piirroksia kun ei itse osaa. Kun katsoo sun töitä vuodelta 2005-2006, ja vertaa nykyhetkeen, niin olet kehittynyt ns. keskinkertaisesta piirtäjästä erittäin taitavaksi. Minun työni viiden vuoden takaa ovat kyllä jotain järkyttävää, mutta se loisi ihmisiin uskoa, että ei me aktiivipiirtäjät käytetä taikavoimia; ei se edistys tapahdu kuin harjoittelemalla. :)

  P.s. Rakastan tuota poika ja vuonis -kuvaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin olin niin kateellinen hyville piirtäjille vuosia sitten, jopa kavereille jotka osasivat piirtää hienompia hevosia kuin minä. Sisuunnuin ja rupesin piirtämään ;)

   Tee ehdottomasti! Mie haluan ainakin nähdä siun töitä vuosien varrelta, joitakin lyikkäripiirroksia muistan, mutta en niin tarkkaan.

   Meijän piti muuten joskus joku trade tehä, mutta se tais unohtua ^^

   Poista
  2. Trade, wut? Mä en kyllä yhtään muista :D

   Poista
  3. Sekoitin sut nyt eri henkilöön :D Sori :'D Eli ei siis mitään.

   Poista
 2. Terve! Hienoja piirroksia, mutta yhdestä pienestä jutusta haluaisin nillittää: hevosesi näyttävät nyt hivenen ilmassa leijuvilta kun niillä raukoilla ei ole varjoa ollenkaan. (Aikanaan kun kävin itse taidekoulua, opettajat olivat hyvin kärkkäitä huomauttamaan varjojen puutteista...)

  http://wannabeeventer.files.wordpress.com/2011/07/28363_1431557030351_1275648096_1202978_7073131_n.jpg?w=300&h=225

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio :) Pitää kiinnittää jatkossa enemmän huomiota sinne mistä valo tulee ja sitten yrittää saada varjojakin aikaan. Varsinkin jos kuvassa on tausta.

   Poista
 3. Upeaa! En ymmärrä miten joku saa noinkin oikean näköisiä piirrettyä! Oon ihan sanaton ja kyllä noissa kehitystäkin näkyy. :)

  Pakko kysyä kun en mistään löytänyt, että teetkö tilaustyönä piirroksia ollenkaan?
  Olis ihan mahtavaa saada omasta ponskista tuommoinen kuva joskus!

  Voi olla, että en muista pistäneeni tätä kommaa, joten jos viitsit vastailla miun blogiin teetkö tilauksia niin en unohda! :D
  http://kaunis-hiljaisuus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvä että näkyy kehitystä, sehän varmaan jokaisella piirtäjällä on tavoitteena :)

   Teen tilareita ja niistä kannattaa laitella säpöä nica@teepa.net ja kertoilla tarkemmin piirroksesta ja kysellä hintaa.

   Laittelen sulle vielä vastausta siun blogiin :)

   Poista