maanantai 22. lokakuuta 2012

20. Koiramaisuuksia tilarimuodossa

Yksi isoimmista urakoista, joka minulla on nyt menossa on koiramuotokuvat. Toisaalta aihe innostaa hirveästi, koska 1. en ole piirtänyt paljon koiria, 2. en ole piirtänyt paljoa muotokuvia (ja vielä realistisella tyylillä!), 3. tämä on taas yksi uusi haaste 4. ajokoirat on kivoja lyhytkarvaisia söpiksiä.

Kerkesin vähän aikaa sitten tehdä parit luonnokset ja sain ne hyväksytettyä. Pari päivää sitten aloitin värittämisen iskemällä kuvaan pohjavärit ja vähän oikeita värejä sinne tänne, missä nyt näkyykään valkoista ja missä mustaa ja missä ruskeaa.
Tänään avasin tiedoston uudelleen. Tiedosto itsessään on hurjan iso, isompi millaisia piirrän yleensä. Eli melkein 3500px korkea ja melkein 2500px leveä. Tulostettavuuden takia sen pitää olla noin iso, jotta saan resoluution tarpeeksi isoksi. Reso on siis 300ppi.

Tähän liitin nyt 900px korkuiseksi pienennetyn kuvan, ettei lataa ikuisuutta.


Olen saanut suurinpiirtein hahmoteltua nyt tarkemmaksi vasta koiran pään. Hommaa on siis vielä hirveästi, mutta nyt kun piirtäminen ja värittäminen taas kulkee niin mikäs tässä piirrellessä :) Kun homma pysyy hauskana, niin sitä jatkaa vaikka kuinka pitkään. Taidan muutenkin tänään olla yöeläjä, sillä nukuin n. 4 tunnin päikkärit tuossa koulusta päästyäni koska sattui ihan mielettömästi päähän. Särkylääkkeitäkin meni useampi, jotta pystyin edes 'rentoutumaan' niin paljon että nukahdin. Huoh, inhoan päänsärkyjä.
Mutta siis päikkäreiden takia en varmasti saa unta vielä pitkään aikaan. No, onneksi huomenna kouluun pitää raahautua vasta 12 aikaan :)

Aloitin tänään tämän piirtämisen hmm, kahdeksan aikaan kun katsoin samalla huippiksia, sen jälkeen tuossa viereisessä telkkarissa on pyörinyt Happening-elokuva ja nyt Bondi. Tuleehan noita samalla sivusilmällä seurattua kun piirtää. Kivempi on erillisestä ruudusta katsoa jotain samalla kun piirtää, koska tämä nykyisen läppärin ruutu on niin pieni että jos tuohon laittaa jonkun leffan pyörimään nurkkaan niin se vie sen verran kuitenkin tilaa, että piirtoaluetta jää tosi vähän. Jospa seuraava läppäri olis sitten isompi.
Onneksi on  HDMI- ja DVI-piuhat keksitty, että voi telkkarin isompaan ruutuun tarvittaessa läppärin kuvan siirtää. Tosin pitäis säädöt laittaa kohillee, kun värit on siinä sitten huomattavasti erilaiset..

Semmosta tänään.

P.S. Muistakaahan osallistua arvontaa, sillä sitä on vielä reilu viikko jäljellä!!

- nica

11 kommenttia:

 1. Mielenkiinnosta kysyn, että miten hinnoittelet tilaustyösi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työmäärän perusteella useimiten. Muotokuvat (realistiset) ja muutenkin realistiset isommat työt ovat kalliimpia kuin virtuaalihevosille tilatut työt joissa on mm. linet kuvissa.

   Muutenkin taustat, krääsä kuvissa, onko eläin siinä kokonaan tai pelkkä pää.. kaikki vaikuttaa siihen miten paljon työtä kuvaa varten pitää tehdä.

   Mutta voin sanoa, että kalleimmankin kuvan saa kevyesti alle 20 eurolla :) Tällä hetkellä. Kuitenkin 'harrastuksena' tätä teen, en ammattimaisesti niin sen takia en kehtaakaan pyytää mitään maltaita kuvista.

   Poista
 2. hienoja noi sun työt!(:
  Millä piirrät? ja onko ohjelma ilmainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirrän photoshopilla, se tuli piirtiksen mukana :)

   Poista
  2. Mutta siis ilmaisiakin hyviä ohjelmia löytyy käytettäväksi :)

   Poista
 3. Piirrä joskus shettiksen kuva :--D en ainakaan äkkiseltään löytänyt sellaista täältä blogistasi (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, yks shettis löytyy noista kehityskertomus pääkuvakokoelmasta :) lyikkärillä piirretty

   Poista
 4. Voitko laittaa semmosen lyhyehkön tutoriaalin, miten piirretään suht. realistinen hevonen varjoineen ja valoineen melko helpolla tavalla. Itse olen 12- vuotias, mutta ei mitenkään itsekehuvasti, olen ylpeä piirustuksistani(koneella). Toivon että olisin yhtä hyvä kuin sinä :)

  VastaaPoista
 5. Niin ja tuohon ylempään ^ en tarkoita mitään sarjakuva hepoa, vaan ihan realistinen :) Jos siis vain pystyt tekemään sentapaisen videon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän jossain vaiheessa tehdä ihan sellasen selvän tuton tosta realistisesta piirtämisestä, se on vaan työläs mutta lupaan tehdä sellaisen :)
   Kumpikohan olis sit parempi, video vai kuvina ja tekstiselityksiä? Videota pitää muokkailla tosi paljon että nopeuttaa välissä..

   Poista
 6. Kiitos etukäteen jos teet sellaisen videon, mutta tottakai kuvan ja tekstit käy. :D Kaikki erilaisten kuvien teko-ohjeet ovat plussaa.

  VastaaPoista