perjantai 21. syyskuuta 2012

12. Traditional art

Emmätiiä mikä se on suomeks silleen fiksusti sanottuna? Onko se perinteistä taidetta? Ehkä se on :)

Eli, nyt tätäkin tälläkertaa. Eilen aamulla piirretty lyikkäriversio puoliverisestä, joka on luultavasti ori/ruuna. Tammamaisia piirteitä sillä ei ole.
En vielä värittänyt sitä, mutta väritän sen ainakin koneella jossain vaiheessa. Voisin myös harjoituksen vuoksi värittää sen myös puuväreillä tai sitten ihan pelkästään lyikkäreillä, joten kysymys kuuluukin:

Minkä väriseksi väritän tämän hevosen?


Mallikuva oli käytössä, mutta muuttelin hevosta hieman. Siitä tuli vähän tuhdimpi, koska mallikuvan hevonen oli tosi rimpula.
Aloitin piirtämisen hahmottelemalla paperille ympyröillä mittasuhteita ja hevosen muotoa (pää, keskiosa päätä, turpa, korvat, kaula), sitten vähän tummemmalla luonnosta siihen päälle jossa tarkemmin hevosen muotoa ja tarkempia kohtia (suitsia). Sen jälkeen rupesin vaan piirtämään kuvaa pikkuhiljaa korvista aloittaen. Piirsin ensin korvat ja etenin alaspäin hevosen päässä, sitten viimeiseksi tein suitset ja kaulan.

Kuva on A4 kokoinen, jotta se olisi mahdollisimman helppo värittää. Pienet kuvat on tosi hankala värittää käsin, joten tarkoituksella piirsin isommaksi tämän ihan alusta lähtien. Voisin myös tehdä siihen linet, mutta niitäkään en ole vielä uskaltanut tehdä, jos vaikka päätänkin tehdä tästä vain lyijykynäpiirroksen.
Mutta kommentoikaa ja ehdotelkaa värejä vai lyijykynäpiirrosta :)

Väritän sen sitten kun kerkiän. Laitan esille myös koneella väritetyn version, sitten kun saan senkin aikaan. Viikonlopun olen nyt muualla, joten en ainakaan viikonloppuna kerkeä mitään tekemään.

- nica

5 kommenttia:

 1. väritä tuo jotenki erikoisesti, kirjavaks ja vaikka herasilmä..

  tai sitte joku tummempi pohjaväri ja iso merkki päähän.

  + kiva blogi sul (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjava voisi olla ihan kiva värittää :) tai ainakin isomerkkinen rautias

   Poista
 2. Hei mä yhdyn tohon kirjavaan ja herasilmään! Ja haasteeks voisin antaa vaikkapa sen et teet siitä lyikkärityön. Yllättävän vaikeeta tehä kirjava ja herasilmänen hevonen lyikkärityönä!
  Mutta kivan lähtökohdan oot saanu aikaseks (:

  http://kentlemanni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kokonaan lyikkärityönä herasilmä ei vaan erotu niin selvästi, mutta hyvä idea kylläkin :)

   Poista
 3. Ruunikko tai just se kirjava. kiva blogi muuten, ja oot tosi hyvä piirtää! :o http://poniunia.blogspot.fi

  VastaaPoista