lauantai 6. lokakuuta 2012

15. Anatomiaa

Ostin Suomalaisen kirjakaupan alesta kirjan Anatomian piirrustusopas eläin. Mietin pitkään otanko myös ihmisen anatomiaa käsittelevän kirjan, mutta päätin sitten että ostan nyt ensin tämän ja ehkä myöhemmin sen toisen.

Kuva on täältä kopioitu


Hintaa tällä kirjalla oli 5 euroa, eli ei paha. Aloitin nyt selaamaan sitä ensimmäistä kertaa kunnolla ja voin sanoa, että näyttää todella mielenkiintoiselta! Kirjassa on uskomattoman tarkkoja kuvia mm. hevosen lihaksistosta ja luustosta ja malleja siitä, miten hevosen luut liikkuvat kun se mm. koukistaa jalkaa. Ei siis pelkästään 'jalan' luut vaan siinä näytetään myös mitä lapaluussa asti tapahtuu. Mielenkiintoista siis! Minä tykkän ainakin, vielä kun toiveammatti on eläinlääkäri :)

Lisäksi kirjassa kertoillaan mm. koiran ja lehmän anatomiasta, mutta ostin kirjan sen takia koska siinä on niin paljon asiaa hevosista. Ei tee ollenkaan pahaa opiskella vähän lisää hevosten anatomiaa.

Tiedättekö jotain muita hyviä piirrustus anatomia kirjoja joita voisitte suositella?

P.S. 50 lukijaa kohta menossa rikki, eli odotellaan että niin tapahtuu ja sitten saatte jonkun kivan jutun ;)

- nica

9 kommenttia:

 1. oho, voisikin olla hyödyllinen! kiitos tästä vinkistä. :-)

  VastaaPoista
 2. itellä just toi ihmisen anatomia, onhan siitä mielettömästi hyötyä jos kiinnostus ja kärsivällisyys riittää. jokainen nivel ja lihas ja luu esitelty kyllä tosi huolellisesti :)

  kerro sitte myöhemmin mitä sait irti ni mäkin meen ehkä hakemaan tollasen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää postailla jotain mitä olen saanut tuon kirjan avulla piirreltyä :)

   Poista
 3. gillian higginsin ja stephanie martinin ''kuinka hevonen toimii-visuaalinen opas hevosen anatomiaan'' ihan hullun hyvä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin googlettaa heti että minkälainen opus kyseessä, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 4. Mie ostin ton kirjan varmaan 6 vuotta sitten, ja olen kyllä tykänny!! :) Silloin oli hinta vielä 20€ :D
  Mutta tosi hyvä kirja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taishan tolla lähtöhintaa ihan kivasti olla :)

   En ole vielä kerennyt (oikeasti, hemmetti mikä kiire!) tuota sen paremmin selaamaan, mutta jospa se tästä vähän helpottais tämän kiirus ja kerkiäis perehtymään :)

   Poista
 5. Tutustuminen hevosen anatomiaan on kyllä hyödyllistä piirtämisen kannalta :) itsekin pitänyt tuosta opuksesta paljon kun olen opiskellut hevoshierojaksi Niin kauniita kuvia että kehtaa opetella lihaksistoakin. Olen saanut paljon apua piirtämiseen koulusta kun tietää tarkalleen missä sijaitsee mitkäkin lihakset ja luuston kyhmyt joita piirtäjänkin tulee tuoda esille.

  VastaaPoista