lauantai 25. elokuuta 2012

3. Lyikkäriluonnos + vaihe

Juuri, kun pääsin oikein ilmoittamaan että piirrän hyvin harvoin käsin, niin tuli jäätävä into ottaa se lehtiö esille.
Ensi-innostus meinasi laantua, kun sopivaa mallikuvaa ei löytynyt. Selasin kansiot miljoona kertaa läpi ja olin jo siirtymässä googlen kuvahakuun, kun yksi treenikuva kiinnitti katseeni. Se oli sopivan rento, ei liikaa yksityiskohtia ja se oli myös sopivan siisti ja tarkka, jotta mallia oli helppo ottaa.

Niinpä alle tosi haalealla pallot merkkaamaan hevosen ruumiinosia ja ratsastajan kokoa hevoseen verrattuna. Sitten terävämpi lyikkäri käteen ja aloitin piirtämisen hevosen ryntäistä.
Aloitan lyikkärityöt melkein aina hevosen ryntäistä tai korvista. Siitä on helppo edetä kaulaan tai jalkoihin.
Hevoselle tuli vähän paksut jalat ja häntä on todella outo :D Myöskään ihmisen kasvoja en oikein osaa paperille piirtää joten.. no ne on nyt sitten mitä on.Pakko oli tuota vähän kuvankäsittelyohjelmalla tummentaa, kun skanneri jätti sen todella haaleaksi. Tämä on tarkoitus nyt sitten värittää koneella jossain vaiheessa, linet ja väri ja siihen malliin.
Samalla kun skannailin tuon (se on siis piirretty.. toissa iltana eli.. torstaina.) niin skannailin muutaman muunkin luonnoksen. Niistä kehtaan yhden laittaa tänne näytille. Tämä alempi kuva on piirretty ilman mallia ja piirsin sen, kun leiriläiset katselivat ratsastusleirillä elokuvaa. Sitten oli ohjaajallakin vapaa-aikaa ottaa paperia ja piirrustella jotain satunnaista. Muutaman kuvan menetin leiriläisille, enkä kerennyt ottaa niistä edes valokuvaa.


Lyikkäripiirroksen päälle on tosi kiva vetää linet, koska kuva on jo valmiiksi melko tarkka. Jos rakenteessa tai kuvassa on jotain muokattavaa, niin se on helppo tehdä linejen piirtovaiheessa. Joskus harrastin enemmän sitä, että piirsin luonnokset aina käsin, skannasin ne ja väritin tietokoneella. Mutta nykyään, kun olen oppinut luonnostelemaan tietokoneella, niin käsin piirtäminen on jäänyt paljon vähemmälle.

Sitten niitä välivaiheita tästä uusimmasta tietokoneräpellyksestä

Välivaihe tallennettu äsken eli klo. 17.10

Välivaihe tallennettu eilen illalla.

- nica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti