sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

50. Väritystutoriaali (realistinenvärittäminen) vol 5

Ja viimeistä viedään!

Elikkäs tässäpä vielä kuvan loputkin vaiheet näytille.

Viimeiseksi olin jättänyt harjan tekemisen. Se on yleensä aika simppeli, kun sen tekemiseen jaksaa vaan tarttua. Noh, eihän siinä nytkään mennyt pitkään.

Aloitin siis himmentämällä noita tekemiäni ääriviivoja. Tarvitsin ne kuitenkin näkyviin alle, joten tein ääriviivalayerin päälle uuden layerin, jolle värittäisin harjan. Pohjaväri annetaan olla, koska sen päälle on helppo värittää harja ja ei joudu vetämään jokaista jouhta erikseen.

 
 
Suurimmat pahoitteluni, kun en tajunnut ottaa tässä vaiheessa enempää välivaiheita näkyville, noh yritän selittää hyvin.
Otetaan mahdollisimman pieni, mutta silti näkyvä brushi. Käytin kokoa 3px-4px, vähän vaihdellen. Hardness 100 ja opacity 50-100. Kun piirsin tummalla jouhia yksi kerrallaan ensin alle, niin opacity oli melkein 100.
Eli ensin tummalla pohjajouhet. Värin piti olla melkein musta, koska harjan pohjaväri oli todella tumma. Hajotin myös mm. etuharjan pään, että se näyttäisi rosoiselta, eikä pohjaväri olisi vain tönkkönä kerroksena tuolla. Myös kaikki jouhien päät piti saada teräviksi.
 
Sitten vaihdoin hitusen vaaleampaan väriin, joka oli siis pohjaväriä vaaleampi. Sillä tein sinne tänne vaaleita jouhia. Opacity vaihteli 50-70, ensimmäinen kerros 50 ja silloin piirsin eniten jouhia, sitten opacityä isommaksi ja vähemmän jouhia jne näin jatkaen. Ei tarvitse kokoajan vaihtaa väriä, kun muuttelee opacityä.
Sitten vielä todella vaalea, melkein valkoinen väri, jossa tällä kertaa opacity melkein 100 ja vedellään ihan vain muutamia kiiltäviä jouhia harjan sekaan. EI liikaa, vain vähän. Ja vain sellaisiin kohtiin mitkä voivat oikeasti kiiltää, eli reunoihin ja keskelle harjaa mihin tulee 'kohouma'.
 

 
 
 
Sitten laittelin vielä vähän kiiltoa harjaan. Otin uuden layerin ja piilotin linelayerin. Uusi layeri tehdään jouhilayerin päälle. Kiilto halutaan nyt siihen kohoumalle.
Brushin koko 40-70px, opacity 5-24 ja hardness 0.
Ruetaan isolla brushilla vetämään ensin paksumpaa viivaa, sitten brushia pienemmäksi, opacityä isommaksi ja uusi viiva ja lopuksi kaikista ohuin kiiltoviiva.
 

 
 
Sitten joudun tekemään vähän hienosäätöä mm. suitsien kanssa, mutta ne tein ihan samaan tapaan kuin aiemmin, kun esittelin suitsien yksityiskohtien tekemistä, joten katselkaapas sieltä.
 

Ja kuva olisi muuten sitten valmis :) Eikun signeeraukset uudelle layerille ja kopioinnin estävä teksti päälle ja valmiita ollaan.
 
Piensin kuvan vielä 800px leveäksi, koska muuten se olisi ollut 3x isompi ja ladannut tosi hitaasti.
 
 
 
 
Oliko tutoriaalista apuja? Tarvitseeko joku kohta selvennystä?
 
Kaikki vaiheet näkyvillä täällä: http://www.teepa.net/images/tuto2/
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Sain myös toisen kuvan valmiiksi.
 
 
 
Mutta nyt lähden nukkumaan, aamutalli odottaa vajaan kuuden tunnin päästä :)
 
- nica


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti