perjantai 28. helmikuuta 2014

66. Arkea

Tälläkertaa ihan omia kuulumisia:

Olen niin onnellinen, että hevonen on taas ratsastuskunnossa ja lopettanut yskimisen :) Pari kertaa on jo hyppäiltykin ja ajattelin, että starttaisin ensi kuussa harjoituskisoissa 70cm luokan, ihan vain molempien mielenvirkistykseksi. Siitä on sitten hyvä lähteä jatkamaan isommille esteille ja tosissaan, kun hyppykertoja ei ole vielä niin montaa, niin on ihan hyvä aloittaa pienemmistä esteistä.

Kotona hypättiin viime viikolla kolmoissarjaa ihan matalana ja ihan jumppasarjoja. Tamma oli niin intona, että huhhuh, voin sanoa että tuo hevonen ei ole ikinä ollut noin eteenpäinpyrkivä omasta tahdostaan.
Vuodentakaisista kieltelyistä ei ole tietoakaan ja alan oikeasti uskoa, että se on nyt terve. Täytyy kuitenkin muistaa huoltaa lihaksia ja lämmitellä hevonen aina hyvin ennen rankempia treenejä.

Olen tässä haaveillut myös valmennuksista ja näin alkuun minua kiinnostaisi todella paljon mennä ihan perus kouluvalkkuun, niin saisin vähän tasaisuutta tuohon meidän koulutuuppaamiseen.
Menin eilen ensimmäistä kertaa kokonaisen tunnin ilman satulaa ja ilman suitsia, varusteina meillä oli pelkkä kaulanaru, jonka käyttöön olen tammaa opettanut pikkuhiljaa. Voin todeta, että hevonen oli mitä hienoin :) Pysähtyi silloin kun pyysin ja kääntyi silloin kun pyysin. Ei mitään ylimääräistä säpsyilyä tai pelleilyä. Hyvien pysähdyksien yms. jälkeen palkitsin tamman sokeripalalla ja niitähän se kyttäsi sitten aina, kun pyysin pysähtymään.

Kun saadaan koulutuuppaus taas mallikkaaksi, niin sitten voidaan kenties mennä käymään ihan koulukisoissakin. Yhdet kisat ollaan vuosi sitten käyty ja luokka oli heB, prosentit niin ala-arvoiset, että ihan hirvittää :D Olisiko olleet päälle 50%, mutta alle 60%.  Hyväksytty se oli kuitenkin.

Semmoista, toivottavasti kerkiän taas piirtelemään piakkoin. Tässä on muutama kotisivuprojekti ensin saatava pois alta ja kouluhommia, sitten yritän panostaa blogiin enemmän.
Toivepostaus ideoita saa esittää! :)

Lainahevonen, toista kertaa selässä ja kisoista heB voitto
 (viime syksynä)

Koulutuuppausta omalla tammalla (vuosi sitten) :)

Ensimmäinen 110cm rata ja nollilla maaliin
(vuosi sitten)


2 kommenttia:

  1. Piirrettyjä kuvia olis kiva taas nähä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, joo! Olen ollut taas hirmuisen kiireinen.. hyvä että kerkeää koneella istahtamaan. Yritän kuitenkin kovasti keretä piirtelemäänkin välillä, en vain saa mitään valmiiksi :P

      Poista