keskiviikko 30. tammikuuta 2013

37. Väritystutoriaali (realistinenvärittäminen) vol 3

Tuto jatkuupi, nyt siis VOL 3

Pääsin siis edellisessä osassa jo vähän aloittamaan viimeistelyä. Tässä osassa sitä viimeistelyä onkin sitten todella paljon, sillä melkein koko kuvan loppu on viimeistelyä (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta!).

Aloitin tasoittelemalla kaulaa, sillä siihen en oikeastaan ollut tehnyt vielä mitään tähän asti (siis muuta kuin lätkinyt vähän väriä oikeisiin paikkoihin). Brushin koko oli hitusen tavallista isompi eli 25px, hardness 100 ja opacity 22%. Käytin Tummaa ja vaaleaa näyttämään oikeita paikkoja, mutta jätin kaulan vähän kesken, sillä ajattelin viimeistelllä sen sitten viimeiseksi :)
(JA koska pystyn keskittymään piirtämiseen paremmin, kun katselen jotain samalla niin alakulmassa on menossa Glee:n uusin jakso :D Awwwww tuota paria)
Sitten tarvitsin nähdä miten harja asettuu. En halunnut tehdä niin pitkää harjaa kuin malikuvassa, koska rakennekuvassa harja ei ole niin pitkä. Niimpä piirsin kuvaa harja-linen ihan omalle UUDELLE layerille. Nyt pienensin brushin 5px kokoiseksi ja muutin opacityn 100%, hardness on edelleen 100%. Brushin väri oli musta. Tämä line luultavasti häviää jossain vaiheessa, joten sen ei tarvitse olla täydellinen.Tein sitten taas UUDEN layerin, jonka sijoitin harja-linelayerin alle. Tälle layerille väritin harjan pohjavärin, jotta pääsen helpommalla kun rupean tekemään harjaan yksityiskohtia.
Brushin koko hieman isompi (9px), kuitenkin sellainen millä voi tehdä tarkkojakin kohtia mm. jotain jouhien päitä jotka ovat teräviä. Väritetään linejen sisään, niin tulee siistiä jälkeä.


Nämä olivat vähän sellaisia 'terapiavaiheita', kun tuntuu siltä että joku kohta ei etene, niin silloin siirryn yleensä tekemään jotain muuta kuten esimerkiksi taustaa, harjaa, silmiä, kavioita.. jotain muuta kuin hevosen karvan värittämistä.

Mutta sitten sain taas inspiraation jatkaa hevosen karvan värittämistä. Zoomasin lähelle silmän alueen ja rupesin katsomaan mallikuvasta tarkasti minne tulee mitäkin ja miten värisävyt (varjot, valot yms) käyttäytyvät missäkin kohti.
Brushin koko oli 9px, koska halusin tehdä tarkkaa työtä, opacity 22 ja hardness 100.
Tein pientä palaa kerrallaan ja laajensin siitä isommalle alueelle. Yleensä on helppo aloittaa tarkka värittäminen jostakin kiinnekohdista kuten silmät, korvat, turpa...Laajensin sitten alemmas.. Mitä isommalle alalle mennään, sitä isompi brushi on käytössä, koska menisi ikä ja terveys jos joutuisi värittämään 9px brushilla jotain tosi laajaa kohtaa :)
Jatkoin värittämistä tuohon poskean lopuun asti ja sitten zoomasin turpaan ja rupesin tekemään samaa tarkkaa värittämistä turvalle. Tein rajat kunnollisiksi, katselin värejä, varjoja, sävyjä.. vaikeaa kun ei ole ihan tarkkaa oikean väristä mallikuvaa, mutta nyt piti vain soveltaa! :)
Brushi pieneni taas 9px kokoiseksi, kun rupesin värittämään turpaa, koska siellä oli paljon kaikkea pientä mikä oli helpompi tehdä pienellä brushilla. Tarvittaessa brushia saa aina suurennettua.


Tässä aloitettu tuolta oikealta puolelta laittamaan niitä reunoja.

Sitten vaan tarkentaa kokoajan.Ja tähän jäätiin tälläkertaa :) Tai oikeastaan vielä väritin tuota turpaa ylemmäs ja lisäilin vähän valoja ja varjoja ylemmäskin mm. poskeen, mutta joudun vielä tummentamaan muutamaa aluetta sillä niistä tuli liian vaaleita.

Joten tässä on nyt kuva siitä, missä ollaan menossa. Ja kaikki välivaiheiden isommat kuvat löytyvät tästä linkistä: http://www.teepa.net/images/tuto2/
----

Muistutan vielä että kun 150 lukijaa tulee täyteen niin sitten laitellaan taas jtn spessua kehiin ;)

- nica

4 kommenttia:

 1. Tää on niin hyvä tuto! Ja oot törkeen hyvä piirtäjä!
  Mutta jos saan kysyä, mistä katsot noita Pretty Little Liars -jaksoja? :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä jos tästä on hyötyä :)

  Katson niitä couch tunerista.

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana blogi! liityin lukijaks! Ja jos kiinnostaa niin mun blogi on onegirloneway.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävin selailemassa siunkin blogia, tosi mielenkiintoisia juttuja :) Nimimerkillä kiva seurata muidenkin ulkomailla asuvien arkea, kun olen ulkomailla itsekin asunut

   Poista