sunnuntai 27. tammikuuta 2013

36. Väritystutoriaali (realistinenvärittäminen) vol 2

Jatkellaas tutoa


Okei, elikkä nyt aloitin ottamalla mallikuvia (väriä ja muotoa) esille, jotta kuvasta tulee mahdollisimman tarkka ja 'näköinen'. Sitten päätin että aloitan turvasta, joten zoomasin turvat isommiksi ja rupesin hahmottelemaan tarkempia värejä kuvaan. Brushin koko oli n. 19px (koska nyt halutaan jo tarkkaa jälkeä!), hardness 100% ja opacity 20-22px. Tummalla värillä opacity oli pikkuisen isompi, eli tuo 22 ja kun käyttää vaaleaa niin max 20 opacitya. Koska meillä on tässä vaiheessa jo muodot selvillä, niin linelayeria ei tarvitse enää pitää näkyvillä.

Kun ja jos aloitatte tällaista valokuvan mallintamista, niin helpointa se on tehdä valmiista kuvasta juuri sen väriseksi, kuin hevonen kuvassa on. Kun yrittääkin piirtää erivärisen hevosen, niin joutuu itse katselemaan muotoja, värejä ja sävyjä jotta hevosesta tulee aidon näköinen.                                                              


Koska bloggeri tökkii, niin kirjoitan nämä kommentit aina kyseessä olevan kuvan alle. Tässä kävi vähän köpelösti, kun olin tallentanut kuvan vähän hassusti.. mutta tuosta alemmasta toisesta ikkunasta näkyy vähän että rupesin pikkuhiljaa laittamaan vaaleampia yksityiskohtia ja tummenpia yksityiskohtia. Edelleen samat brushiasetukset kuin edellisessäkin kohdassa. Mutta väri muuttuu kokoajan. Ei käytetä edelleenkään valkoista tai mustaa.


Sitten kun olin saanut turvasta vähän turpamaisemman, niin jätin sen odottamaan viimeistelyä ja siirryin korviin. Korvien väriä katsoin ylemmästä mallikuvasta ja muotoa + mm. sävyjen asettelua alemmasta mallikuvasta. Laitoin ensin tummaa korvien keskelle ja sitten rupesin vaalentamaan sieltä, missä näkyi vaaleita kohtia. Brushisäädöt edelleen samat.Sitten kun korvat saatiin kondikseen, niin siirryin otsan ja silmien alueelle. Brushisäädöt edelleen ihan samat kuin aiemmissakin kohdissa. Aloitin katsomalla minne tulee tummaa, ja laitoin tummanharmaalla värillä tummia kohtia näkyviin. Syvensin väriä pikkuhiljaa. Tässä kuvassa olen tehnyt lähinnä niitä tummia kohtia, seuraavassa näkyy valot paljon paremmin, mutta tähänkin kuvaan olen pikkuisen vaaleita valoja hahmotellut, sillä värit pitäisi saada sulautumaan hyvin yhteen, ettei niiden rajoille jää sellaisia 'viivoja' josta näkee että tähän on vaan läiskitty kahta väriä. Sitä kutsutaan värien blendaukseksi. Eli otetaan aina hieman tummempi tai vaaleampi väri jolla sulautetaan värejä yhteen. Pitää tehdä tästä erikseen joskus joku juttu.


Otin kolmannen mallikuvan, jossa näen hevosen oikean värin, sillä tämä kuva on tulossa samasta hevosesta kuin tuo musta tähtipäinen hevonen tuossa sinitaustaisessa mallikuvassa. Ensinnäkin tein hevoselle nyt päähän pyrstötähden, jotta saan sen sommiteltua hyvin ennen kuin rupean tarkentamaan väritystä. Lisäksi nyt näkyy silmien yläpuolella tuota vaaleaa valoa, jota tein muuttamalla sävyä pikkuhiljaa vaaleammaksi ja vaaleammaksi. Lisäksi silmän ympärille lisäsin vaaleaa ja vähän tummaa tuohon otsaan molemmille puolille. Lisäksi tein nyt alustavasti vähän hahmotelmaa silmästä, senkin tarkennan sitten jossain vaiheessa. Toiseen silmään en vielä koskenut ja sen ympäryksestäkin näkyy että en ole vielä hirveästi sitä puolta työstänyt.
Silmään käytin 9px kokoista muuten samoilla säädöillä olevaa brushia. Muualla brushin koko oli 19px


Nyt siirryin muokkailemaan jo tuota toisenkin silmän ympärystä, kuten ehkä huomaatte. Blendasin vähän värejä, jotta näyttäisi luontevammalta. Ja sitten poskea rupesin varjostamaan sekä laitoin vähän väriä kaulaankin (tuonne sivulle) kaulan alempiin osiin en ole vielä koskenut ollenkaan.
Tein myös toisen silmän.


Ja tässä on nyt sitten viimeisin vaihe. Eli periaatteessa tuo edellisen kohdan kuva vaan nyt kokonaan näkyvillä.

Saa kysyä jos jäi jotain epäselvää! :)

- nica

2 kommenttia:

  1. Voisitko joskus tehä tämmösen samantapaisen, mutta niin että teet photoshop elementsillä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollisesti :) Pitää vaan ensin opetella käyttämään sitä, että osaan muita neuvoa.

      Poista